header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg header7.jpg header8.jpg header9.jpgDuna Táncműhely

Nyelv:

Az első gálaműsort a budakalászi Lenvirág Gyermektáncegyüttes nyitja, a szervezők így kívánnak egyfelől köszönetet mondani a városnak, amely 10 éve támogatja és befogadja a Tánctalálkozót, másfelől a gyermekkorban elkezdett tánctanulás fontossága mellett is letenni a voksukat. A programban további két amatőr együttes is bemutatkozási lehetőséget kap: az Universum Táncművészeti Stúdió a kortárs tánc, a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes pedig a néptánc területén számít a műfaj egy-egy fontos nem professzionális képviselőjének.


Az est során négy olyan produkció is látható, amelyeknek alkotói a néptánc-alapokra támaszkodva dolgozták ki sajátos kortárs előadói stíusukat: Grecsó Zoltán a Legénybúcsú c. szólóval, a Duna Táncműhely Vincze Levente Tempó c. szólójával, valamint a Juhász Zsolt és Vincze Levente által közösen jegyzett Relációc. duóval, a Forte Társulat pedig az együttes táncosaiból és a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves fizikai színházi rendező-koreográfus osztály hallgatóiból álló „kibővített” csapattal készített A menyegző c. darabbal járul hozzá a programhoz.