header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg header7.jpg header8.jpg header9.jpgDuna Táncműhely

Nyelv:

Albert Camus Félreértés című drámája alapján

„Az előadás központi témája az otthontalanság érzetének tragédiájában áll. Egy történeti koroktól függetlenül érvényes problematika, melynek aktualitása átjárja a mindennapjainkat, társadalmunkat és a mában is hangsúlyosan jelen van, függetlenül határoktól és kontinensektől. Egy átlagos család nem hétköznapi sorsa tárul elénk, melynek kovácsai a családtagok a maguk negatív energiáik által vezetve, megvezetve és befolyásolva. Ezeknek gyökerei az idő múlásával elfeledett, elkopott család-kép, egymás iránti ragaszkodás hiányát idézik. Az ember nem önmagában keresi a mindenkori harmóniát, hanem külső hatásoknak tulajdonítja a számára megoldhatatlannak hitt problémát.” (Győrfi Csaba)
Az előadás mozgásmiliőkben, képekben fogalmazza újra, közelíti a mához a történetet, élve a félreértések adta lehetőséggel és ennek a témának a hangsúlyos és értelmezhető kibontásával. Ezt az előadás egy sajátos formanyelv segítségével mutatja meg, mégpedig a kortárs-, kontakt- és néptánc mozgásvilága és ezek stiláris ötvözésének segítségével.

 Szereplők: Bonifert Katalin, Horváth Eszter, Kriston Fruzsina, Kolumbán Norbert, Rusu Andor
Zeneszerző: Boros Csaba
Dramaturg: Czvikker Katalin
Jelmez- és díszlettervező: Kiss Zsuzsanna
Fényterv: Lendvai Károly
Rendező: Györfi Csaba

Györfi Csaba a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett koreográfia és rendező szakon. 2007 – 2014 között a Nagyvárad Táncegyüttes táncosa, majd az András Lóránt Társulat alapító tagja. 2013-ban megnyerte a nagyváradi Szigligeti Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem által a színház társulatával létrehozandó előadás megvalósítására kiírt pályázatot, így született Elektra c. rendezése, amely számos romániai és magyarországi meghívást kapott. Alkotói útkeresése közel áll a Duna Táncműhely művészeti krédójához: a néptáncból kiindulva kíván kortárs mozgásformákra rátalálni, s azok segítségével általános emberi érzelmekről és kérdésekről beszélni.

Az előadás időpontja: 2017. október 29. 19.00
Az előadás helyszíne: Dunabogdányi Művelődési Ház!