header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg header7.jpg header8.jpg header9.jpgDuna Táncműhely

Nyelv:

2019-ben speciális programválogatással készülünk, hiszen a Duna Táncműhely 20 éves működésének évfordulója alkalmából olyan társulatokat, alkotókat tervezünk felkérni a közreműködésre, akik e 2 évtized alatt jelentős szerepet játszottak a Táncműhely életében. 

 

A Tánctalálkozó programja  

A 2019-es Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Duna Táncműhely 2016-ban bemutatott Álom, álom kitalálom c. produkcióval eszi kezdetét. A produkció kiindulópontját Palya Bea, Gryllus Samu és Bolya Mátyás azonos című CD-je alkotta, amelyet Juhász Zsolt (eredetileg dunaújvárosi Bartók Táncszínház, majd 2016-ban a Duna Művészegyüttes táncosaival) Horváth Zsófia és saját koreográfiáival vitt színre. Az előadás nem csupán egy szerelmes mesét mond el, hanem magyar népdalokkal és a folklórkincs egészének gazdag szimbólumaival ismerteti meg a gyermekközönséget.

A rendezvény kezdeteitől élő hagyomány, hogy a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó keretében bemutatjuk a Duna Táncműhely előző évadában debütált legújabb előadását, így a társulat a 2018-as Képíróval képviselteti magát a rendezvényen. Az előadást Zoltánfy István fiatalon meghalt festőművész képei ihlették, s az alkotók merítenek a képzőművészről kiadott emlékkötetből is, ahonnan a produkció a címét is kölcsönözte. A legkülönbözőbb táncművészeti területekről érkező előadók közreműködésével készült mű ugyanakkor tágabb kontextusban beszél tánc és képzőművészet kapcsolatáról. 

A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz az eredetileg 2001-ben bemutatott, majd 2016-ben felújított, és azóta is nagy sikerrel játszott A tízedik vőlegény c. előadás, hiszen a jubileumi fesztivál keretében a jelenlegi és az eredeti szereposztásban szereplő táncosok együtt lépnek fel, továbbá a produkció zenéjét szerző Etnofon élőben szolgáltatja a zenei alapot.

Ugyancsak hagyománynak tekinthető a Tánctalálkozó keretében megrendezett Kortárs néptánc gála, amellyel lehetőséget kívánunk adni egyfelől a néptánc és kortárs tánc határmezsgyéjén dolgozó együtteseknek, előadóművészeknek, másfelől profi és amatőr táncosoknak az alkotói találkozásra. A 2019-es kiadásra tervezett meghívottak szintén fontos szerepet játszottak a Táncműhely életében: a közönség többek között láthatja a Duna Művészegyüttes és a Szentendre Táncegyüttes / Fitos Dezső Társulat, valamint Appelshoffer János egy-egy koreográfiáját. A gála keretében bemutatkoznak a Táncművészeti Egyetem hallgatói is, hiszen a Táncműhely és a fesztivál egyik kiemelkedő célja, hogy a fiatal, akár még diplomázás előtt álló művészek is megmutatkozási lehetőséget adjon.

2019-ben egy másik gálára is sor kerül, amely kifejezetten a Duna Táncműhely 20 éve alatt készült előadásokból – a 2001-es Infanttól és Vendégszeretőtől kezdve a 2008-as Metszeteken, a 2010-es Barlangon és a 2015-ös Madárasszonyokon keresztül a 2016-os Körtáncig. A gála kiemelt koreográfiáját jelenti a Kövek éneke c. előadás egy részlete, amely produkció Budakalász történetéből merített ihletet, és közreműködnek benne a helyi Kalász Táncegyüttes tagjai.

A fesztivál erős táncprogramja mellett – a korábbi évekhez hasonlóan – kapcsolódó kísérőprogramokat is nyújtunk. Folytatjuk az előző fesztiválok keretében elindított tematikus beszélgetéseket, amely ez évben a „Kulisszatitkok a táncművészetből” témát járja körül Juhász Zsolt vezetésével és olyan meghívottakkal, mint Bozsik Yvette, Kocsis Enikő, Mihályi Gábor és Lőcsei Jenő.

A Tánctalálkozó programját koncertek és táncfotó-kiállítás teszi teljessé. A fesztivál „nulladik” napján, október 16-án kerül sor JazzFormers zenekar koncertjére, a további zenei programok esetében ismételten a Duna Táncműhely művészeti munkájában erőteljesen közreműködő zenészeket (Bakai Márton, dj Panda, Etnofon) kérünk fel, a fotókiállítás pedig szintén a jubileum témája köré rendeződik.

Fotó: Dusa Gábor

 

PROGRAM

 

2019. október 16. szerda 

18:00 JazzFormers koncert

 

 

2019. október 17. csütörtök  

9:00 és 11:00 Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom(gyerekelőadás)

19:00 Duna Táncműhely: Képíró(táncelőadás)

20:00 dj Panda & Bakai Marci koncert

 

 

2019. október 18. péntek  

18:30 Fotókiállítás- és fesztiválmegnyitó

19:00 Kortárs-néptánc gála

Fellépők: Duna MűvészegyüttesAppeslhoffer JánosSzentendre Táncegyüttes / Fitos Dezső TársulatTáncművészeti Egyetem

21:00 Novák Péter és az Etnofon koncert

 

 

2019. október 19. szombat  

18:00 20 éves a Duna Táncműhely - gála

részletek az InfantVendégszeretőKövek énekeMetszetekBarlangMadárasszonyok és Körtáncc. előadásokból 

19:00 Kulisszatitkok a tánc világából – tánc-talkshow Juhász Zsolttal

         Beszélgetőtársak: Bozsik Yvette, Kocsis Enikő, Mihályi Gábor, Lőcsei Jenő

20:30 Duna Táncműhely: A tizedik vőlegény (táncelőadás)

 

Jegyárak: 

 

Álom, álom, kitalálom:

- gyerek / diák / nyugdíjas jegy: 800 Ft 

- teljes árú jegy: 1200 Ft

 

Többi előadás (Képíró, Kortárs/néptánc gála, 20 éves a Duna Táncműhely gála, A tízedik vőlegény)

- teljes árú jegy: 1500 Ft

- diák / nyugdíjas jegy: 1200 Ft

 

Szombati napijegy: 

- teljes árú jegy: 2500 Ft

- diák / nyugdíjas jegy: 2000 Ft

 

Háromnapos bérlet: 

- teljes árú jegy: 4500 Ft

- diák / nyugdíjas jegy: 3600 Ft

 

A koncertek (dj Panda és Bakai Marci, Novák és Péter és az Etnofon) aznapi előadásjeggyel ingyenesen látogathatók. 

 

Online és mobiltelefonos jegyvásárlás: dunatancmuhely.jegy.hu, illetve jegyek kaphatók az Interticket jegyirodáiban.

Bővebb információ és jegyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jegyek korlátozott számban kaphatók a program helyszínén az előadások kezdete előtt fél órával.

Helyszíni jegyvásárlás esetében csak készpénzes fizetés lehetséges.

 

A nulladik napi (október 16-ai) Tha Jazzformers koncertre a belépőt a Kós Károly Művelődési Házban lehet megvásárolni 1500 Ft-os áron, vagy megrendelhető online, itt: http://koskarolymh.hu/idoszakosprog.php?detail=1130

A belépőjegy áráért egy kis bor és pogácsa is dukál!

Fogyatékkal élőknek (és egy kísérőnek) a belépés ingyenes. Akadálymentesített program.

 

 

Helyszín:

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár (2011 Budakalász, Szentendrei út 9.)

 

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.dunatancmuhely.hu

 

Támogatók:

    

 

 

Archívum:

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2017
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2016
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2015
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2014
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2013
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2012
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2011
Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2010