header1.jpg header2.jpg header3.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg header7.jpg header8.jpg header9.jpgDuna Táncműhely

Nyelv:

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozót 2021-ra tervezett XVII. kiadását a járványügyi helyzet miatt nem állt módunkban megrendezni, ezért részben változatlan, részben új programmal 2021. novemberében kerül arra sor. 

 

A XVII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Vaskakas Bábszínház Kismalac meg a farkasok c. gyermekelőadásával veszi kezdetét, amelyet két alkalommal is láthat a helyi gyerekközönség. A mulatságos történet magyar népmesék alapján készült, bábokkal és sok-sok zenével.

A fesztivál három estéjén a Feledi Project Idők folyamán c. produkciója, a Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Néptáncegyüttes A falu c. előadása, valamint a Duna Táncműhely legújabb bemutatója, az A tizedik menyasszony lesz látható. 

Hagyománynak tekinthető a Tánctalálkozó keretében megrendezett Kortárs néptánc gála, amellyel lehetőséget kívánunk adni egyfelől a néptánc és kortárs tánc határmezsgyéjén dolgozó együtteseknek, előadóművészeknek, másfelől profi és amatőr táncosoknak az alkotói találkozásra. A 2021. évi gála meghívottjai: Pomázi Kevély Táncegyüttes, Óbuda Tánc és Mozgásművészeti Iskola, Pirók Zsófia, Gangaray Dance Company, Közép-Európa Táncszínház.

A XVII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját rendszerint koncertek és kiállítások teszik teljessé. Ebben az évben Tőkés Imola kiállítása látható a fesztivál ideje alatt a Faluház kávézójában, az előadások után pedig olyan fellépők koncertjei élvezhetők, mint a Follow the Violin & Fman, a Mágustones, illetve Varga Livius és a NeVa Trió.


 

PROGRAM

 

2021. november 4. csütörtök

 

9:00        Vaskakas Bábszínház: A kismalac meg a farkasok

11:00       Vaskakas Bábszínház: A kismalac meg a farkasok

18:00      fesztiválmegnyitó és Tőkés Imola kiállításanak megnyitója (megnyitja: Juhász Zsolt) 

19:00      Feledi Project: Idők folyamán

20:00      Follow the Violin & Fman

 

2021. november 5. péntek

 

19:00      Fitos Dezső Társulat – Szentendre Táncegyüttes: A falu

20:00      koncert: Mágustones

   

2021. november 6. szombat

 

18:00      Kortárs néptánc gála  

19:30      Duna Táncműhely: A tizedik menyasszony

20:30      koncert: Varga Livius és a NeVa Trió

 

 

Jegyárak:

 

csoportos jegy a gyerekelőadásra: 800 Ft

teljes árú jegy az előadásokra: 1500 Ft

kedvezményes jegy (diák-nyugdíjas): 1200 Ft

teljes árú napijegy csütörtök-péntek (előadás + koncert): 2000 Ft

kedvezményes napijegy csütörtök-péntek (előadás + koncert): 1800 Ft

teljes árú napijegy szombat (előadások + koncert): 2500 Ft

kedvezményes napijegy szombat (előadások + koncert): 2200 Ft

teljes árú jegy a koncertekre: csütörtök: 1.000 Ft, péntek-szombat: 1.500 Ft

 

Az előadásokra szóló jegyek és a napijegyek az Interticket rendszerében vásárolhatók meg. Online és mobiltelefonos jegyvásárlás: dunatancmuhely.jegy.hu, illetve jegyek kaphatók az Interticket jegyirodáiban.

Bővebb információ és jegyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jegyek korlátozott számban kaphatók a program helyszínén az előadások kezdete előtt fél órával.

Helyszíni jegyvásárlás esetében csak készpénzes fizetés lehetséges.

 

A koncertekre szóló jegyek a Tixa rendszerében vásárolhatók meg.

 

Helyszín:

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár (2011 Budakalász, Szentendrei út 9.)

 

Támogatók:

     

 

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozóról

 

A 2021-ben immár tizenhetedik alkalommal jelentkező Kalászi Kortárs Tánctalálkozó szervezője a Duna Táncműhely, s a rendezvény gyökerei is a társulathoz nyúlnak vissza, hiszen a Kós Károly Művelődési Ház / Kalászi Faluház annak indulása óta rendszeresen befogadja kísérleti előadásait, s az évek során egyre erősödő igény mutatkozott arra, hogy a Faluházban más kortárs táncelőadásokat is láthasson a közönség. A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó fokozatosan régiós jelentőségre tett szert, hiszen a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel a kortárs táncművek koncentrált bemutatását, szolgálja ki a modern tánc iránti közönségigényt. A fesztivál regionális jelentőségének erősödésének egyik fontos oka, hogy évek óta erőteljesen bevonjuk a fesztivált a kezdetektől befogadó budakalászi Kós Károly Művelődési Házat a Tánctalálkozó szervezésébe.

A fesztivál ars poeticája némiképp változott a kezdetek óta: eleinte a programba olyan progresszív alkotókat hívtak meg a szervezők, akik az alkotás során a néptánchoz nyúltak vissza, vagyis vagy speciális tánctechnikaként használták a néptáncot, vagy a néptánc területe felől érkeztek a kortárs tánc berkeibe. E törekvés a mai napig megmaradt, ám kiegészült egy szélesebb körű érdeklődéssel: a szervezők ma már általában véve jelentős hagyományra visszatekintő, „tradicionális” mozgásformákon alapuló kortárs táncelőadásokat hívnak meg a fesztivál programjába. 

 

 

Archívum:

 

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2020

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2019

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2018

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2017

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2016

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2015

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2014

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2013

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2012

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2011

Kalászi Kortárs Tánctalálkozó 2010