A Duna Táncműhely Tájképek című produkciója újra a Nemzeti Táncszínházban

A Nemzeti Táncszínház színpadán márciusban mutatta be legújabb, Tájképek című előadását a Duna Táncműhely. Az előadásban a tánc legkülönbözőbb területéről érkező, már hosszú évek óta a szakmában dolgozó művészek szerepelnek, hiszen a más-más műfajban alkotó táncosok teste más-más tájképet festhet a színpadon.

Egy tájkép különböző korok lenyomatait őrzi, koncentrálódik benne az ábrázolt táj múltja és jelene, a természet adta letisztult formák. Elmondható ez a táncos testéről is, amelyre a művész élettapasztalatai kifejezetten jótékony hatással bírnak: életenergiáit felerősítik, koncentráltabbá és kifejezőbbé teszik. Eltűnnek belőle a felesleges mozdulatok, sallangmentessé válik, különleges esztétikai értékre tesz szert.

A Tájképek című előadáshoz az alkotók olyan kiemelkedő koreográfusok munkáiból inspirálódtak, mint Pina Bausch és Jiří Kylián, akik sokat tapasztalt, már nem aktív táncművészekkel készítettek darabokat, hiszen rájöttek arra, milyen mély kifejezőképesség rejlik az öregedő testben. A Duna Táncműhely legújabb produkciója május 15-én újra lesz látható a Nemzet Táncszínházban.  

Előadók: Bonifert Katalin, Lőrinc Katalin, Ertl Péter, Kakuk Pál, Katona Gábor

Zeneszerző. ifj. Csoóri Sándor

Jelmez-díszlet: JuZso

Fény- és videóterv: Lendvai Károly

Produkciós vezető: Nánay Fanni

Koreográfus-rendező: Juhász Zsolt

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Művészeti Akadémia, Kós Károly Műveődési Ház és Könyvtár

TOVÁBBI TARTALMAK

© 2023 Duna Táncműhely – Minden jog fenntartva!