Hajadonok

Az előadásról

2023. december 15-én a Duna Táncműhely ismét a társulat művészeti vezetője, Juhász Zsolt rendezésében mutatta be új előadást, a produkció pedig ez alkalommal is különböző művészeti területekről érkező közreműködők közös alkotási folyamatán keresztül született.

Négy fiatal lányt látunk a színpadon. Néha egyszerre, néha váltják egymást. Néha átadják egymásnak a „stafétát”. Zenével, énekkel, tánccal, mozdulatokkal. Néha ösztönzik, néha uralják egymást. Néha közelednek és néha távolodnak, de mindig vágyakoznak: akár a kapcsolódás, egy férfi, akár az elszakadás, a függetlenedés iránt. És változnak, mint a holdfázisok vagy az évszakok.

Juhász Zsolt már 2021-es A tizedik menyasszony c. előadásában is erőteljesen támaszkodott a magyar (és több más nép) autentikus néptáncában uralkodó női táncformák, a koreográfiáknak a férfi tánchoz képest alárendelt szerepük megjelenítésére. A koreográfus ezt az utat kívánja folytatni Hajadonok című új produkciójában – ám ez esetben a női princípium áll az előadás középpontjában. Az előadók száma utal az évszakok és égtájak számára, ezen keresztül a nő és a természet szoros kapcsolatára.

A négy női szereplő ugyanakkor különböző művészeti területről – tánc, népzene és jazz, valamint prózai előadás – érkezik, így valójában a Duna Táncműhelynek a Hajadonok az eddig legerősebben multidiszciplináris előadása.

Előadók: Izabella Caussanell, Kovács Anita, Orbay Lilla, Vrencsán Anita
Dramaturg: Németh Anita
Látvány: JuZso
Fény: Lendvai Károly
Zene: Ephemer:  Izabella Caussanell, Orbay Lilla, Papp Lajos
Rendező  munkatársa: Ifj. Csoóri Sándor “Sündi”
Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

© 2023 Duna Táncműhely – Minden jog fenntartva!